Narednih dana sunčano vrijeme sa temperaturama do 28 stepeni

Pretežno sunčano vrijeme sa temperaturama koje će se kretati i do 28 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje i do 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u utorak. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni Celzijusa.