Vrijeme danas oblačno sa kišom

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. U Bosni glavnina kiše većinom prije podne. Snijeg ili susnježica su mogući na vrhovima planina. U drugoj polovini dana prestanak padavina se očekuje na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bihać, Drvar, Gradačac, Ivan Sedlo, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 10; Bugojno i Livno 11; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 12; Zenica 13; Mostar, Stolac i Zvornik 14; Trebinje 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 10hPa je ispod normale i raste.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i dosta nižih temperature u odnosu na protekli, nadprosječno topli period. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Neophodno je reducirati aktivnosti.