Obezbijeđen prijevoz za sve one koji žele dočekati Amela Tuku u Sarajevu

Osvajanjem srebrene medalje u trci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, Amel Tuka još jednom zlatnim slovima, ispisao je stranice bosanskohercegovačke kraljice sportova.

Nakon bronze u Pekingu, srebro iz Dohe, druga je medalja koju je Amel osvojio na Svjetskom prvenstvu. Njegov povratak u našu državu sa nestrpljenjem očekuju svi ljubitelji atletike.

Prema zvaničnim informacijama iz AK Zenica, Amel će u petak u 11:35 sati, doputovati u Sarajevo. Planirana je press konferencija u prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo, odmah po slijetanju aviona, a zatim i obraćanje navijačima ispred aerodroma.
Za 14 sati planiran je doček u rodnom gradu Kaknju, dok će centralni doček biti organizovan u Zenici u 19 sati, na Kamberovića polju.

Iz AK Zenica, kako smo informisani od Aziza Kevelja, generalnog sekretara kluba, za  zainteresovane građane su obezbjedili prijevoz autobusom za Sarajevo, koji polazi u 10:15 minuta sa Kamberovića polja, a povratak u Zenicu je planiran nakon dočeka na aerodromu u Sarajevu. Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je predhodna najava u AK Zenica.
(Mirsad Pripoljac)