Sunčano vrijeme uz mogućnost poslijepodnevne oblačnosti

Danas se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom i povremenom kišom.

U ostatku naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 8, Jajce 10, Bugojno 11, Doboj, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 12, Banja Luka, Drvar, Grude, Livno i Srebrenica 13, Brčko, Široki Brijeg, Stolac i Zvornik 14, Mostar i Trebinje 15, Gradačac 17, Bihać i Neum 20 stupnja, Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Jutarnja temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 11 stepeni.

Uz relativno povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate će osjetiti olakšanje. Tokom dana stabilno, uz povremenu naoblaku, poslije podne moguć je nešto izraženiji osjet sparine usljed nadprosječnih temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini i Krajini.