Pretežno oblačno sa postepenim poslijepodnevnim razvedravanjem

Danas u Bosni i Hercegovini promijenljiva naoblaka. Prije podne u većem dijelu zemlje je izgledna prolazna kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovni veći dio dana vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar i Ivan Sedlo 11; Livno i Sokolac 12; Bugojno 13; Bihać, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 14; Gradačac, Grude, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica, Trebinje, Tuzla, Zvornik 15; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj i Stolac 16; Mostar 17; Neum 18°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 7hPa je ispod normale i raste.

Temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 15 stepeni.

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva, uz tmurno i kišovito vrijeme, moguće su nešto izraženije tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Nakon prolaska pogoršanja, opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji, izraženije sa dolaskom noći.