41. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica

Počela je 41. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, na kojoj bi vijećnici trebali razmatrati, o 15 tačaka dnevnog reda.

Na predloženom dnevnom redu je Informacija o Zahtjevu ArcelorMittala Zenica za preispitivanje zaključka Gradskog vijeća Zenice od 05.03. ove godine, zatim Informacija o Zaključku Skupštine ZDK od 27.08. ove godine sa prijedlogom zaključka Gradskog vijeća Zenica, Zahtjev za prispitivanje zaključka Gradskog vijeća povodom razmatranja prijedloga mjera, za rješavanje aktuelne problematike u Javnom komunalnom preduzeću Zenicatrans prevoz putnika, usvojenog na prošloj sjednici Gradskog vijeća, te Zahtjev za preispitivanje odlučivanja o Izvještaju pravnog savjeta gradonačelnika o realizaciji zaključka Gradskog vijeća od 18.02. ove godine. Između ostalog, vijećnici bi danas trebali razmatrati o Izvještaju o izvršenju budžeta Grada Zenice, za prvih 6 mjeseci ove godine, te Programa organizovanja predstojeće sezone grijanja u Zenici.

Purenos sjednice možete pratiti i na programu RTV Zenica, kao i na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba.

11:45 – Nakon rasprave o Informaciji o zahtjevu za brisanje zabrane raspolaganja nekretninom, upisanom u ZK broj 586 k.o. Zenica 1, vijećnici su dali saglasnost za pomenuti zahtjev za brisanje. Ova tačka je uvrštena kao dopunska tačka dnevnog reda.

13:25 – Nakon preispitivanja Zaključka Gradskog vijeća povodom razmatranja prijedloga mjera za rješavanje aktuelne problematike JKP Zenicatrans, usvojenog na prethodnoj sjednici Vijeća, 27.08.2019. godine, vijećnici su danas taj zaključak izmijenili u smislu dopune: Da se sredstva predviđena tim zaključkom obezbijede rebalansom ovogodišnjeg budžeta Grada Zenica.