KO SDP ZDK bira novo rukovodstvo

Na Izvještajno – izbornoj konferenciji SDP-a ZDK koja je u toku trebalo bi biti izabrano novo rukovodstvo, kao i Glavni odbor.

Za predsjednika su predložena četiri kandidata iz to: Senaid Begić iz Zenice, Adnan Čobo iz Kaknja, Ernad Hrvić iz Tešnja, te Mirsad Mahmutagić iz Maglaja. Elvir Karajbić iz Zavidovića se zbog statutarnih razloga povukao iz utrke za predsjednika.

Inače, konferenciji prisustvuje 187 od 225 pozvanih delegata.

Nakon izbora 2014. godine možemo biti zadovoljni urađenim. Osjeti se to na broju glasova i osvojenih mandata. Na početku našeg mandata imali smo 18.000 glasova, dvije godine kasnije osvojili smo 3.000 glasova više, dok smo na posljednjim izborima taj rezultat još više unaprijedili i popravili i ostvarili rezultat od blizu 27.000 glasova što je u konačnici donijelo i porast mandata, kaže Senaid Begić dosadašnji predsjednik u analizi mandata koji je trajao nešto više od četiri godine.

Senaid Begić, dosadašnji predsjednik KO SDP ZDK

Bez obzira ko pobijedi, budućnost SDP-a ZDK se ogleda u tome da nastavi rasti i osvajati više glasova i mandata.

Više od 8.000 članova na nivou kantona pokazuje da mi možemo i moramo biti još bolji, zaključio je Begić.

Konferenciji je u statusu gosta prisustvovao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ja sam želio u ime građana, Gradske uprave i u svoje lično ime da izrazim dobrodošlicu svim delegatima. Apsolutno je da su oni najdosljednija i najprozeničkija parlamentarna grupa u Gradskom vijeću, oni su dosljedni od prvog dana i normalna stvar da ću doći da im poželim dobrodošlicu, kazao je Kasumović.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice

Tokom dana SDP ZDK će dobiti novo rukovodstvo i Glavni odbor, a nakon glasanja i brojanja glasova od strane izborne komisije. (N. Glibo)