Novi prostor za igru i zabavu mališana u Gradskom parku

Dječije igralište u Gradskom parku kod Muzičke škole je završeno i adaptirano za najmlađu populaciju, a mališani su dobili novi prostor za igru i druženje.

Igra je sastavni dio zdravog života svakog djeteta i pruža mu snažan podstrek za razvijanje tjelesnih i mentalnih sposobnosti. Na terenu smo zatekli smijeh i dječije veselje.

„Najviše mi se sviđaju ljulje, stalno dolazim ovde da se igram s drugarima“, izjavila je za naš portal mlada sugrađanka koju smo zatekli na igralištu.

„Često dolazim ovde da se ljuljam, ovo mi je najljepše igralište“, dodaje njena prijateljica.

Nažalost, zbog životnog stila, svjedoci smo da sve više djece provodi  vrijeme u zatvorenom prostoru, a ovo igralište nudi priliku da se djeca potaknu da vrijeme provode vani, u zdravom okruženju, prilagođenom njima.

„Igralište je predobro, svaki dan dovodim unučad poslije škole da se igraju, onda idemo kući, da pišu zadaću i uče“, rekla je zadovoljna baka.

„Prezadovoljna sam sa igralištem, zato sam i dovela djecu ovde da se izigraju i opuste. Nema auta u blizini, što je najvažnije„  – dodaje naša sugrađanka koje slobodno vrijeme provodi sa unucima u parku.

Gradska uprava u proteklih nekoliko mjeseci izgradila je ili su u toku aktivnosti na izgradnji jedanaest igrališta za djecu i omladinu.

Zelene površine su pretvorene u mjesta za druženje, i nadamo se da će doprinjeti  u povezivanju i ostvarivanju bolje komunikacije među najmlađima.(Azra Dizdar)