Gradonačelnik i saradnici posjetili mjesnu zajednicu Koprivna

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima posjetio je mjesnu zajednicu Koprivna.

Zbog aktuelnih radova na rekonstrukciji tunela Vranduk, kao i pripremnih radova za izgradnju autoceste na koridoru Vc koja prolazi kroz naselje, stanovnici Koprivne susreću se sa velikim problemima. U razgovoru sa predsjednikom MZ Koprivna Emirom Delićem i članovima Savjeta MZ, kao i prisutnim građanima, gradonačelnik i saradnici dobili su informacije o problemima čije je rješavanje neophodno kako bi život u ovom dijelu grada bio bolji.

“Zenica je prvi grad u BiH koji sa Javnim preduzećem “Ceste FBiH” i Direkcijom za ceste ZDK ima potpisan Sporazum o provođenju aktivnosti vezanih za projekat rekonstrukcije tunela Vranduk II i mostova Bosna IV i V na magistralnoj cesti M17. Prema tom Sporazumu Ceste FBiH i Direkcija za ceste ZDK imaju obavezu da stvore pozitivnu atmosferu u lokalnoj zajednici i da radovi na Vranduku iamju što manje štetnih efekata po naselja koja su pogođena rekonstrukcijom. Grad će tražiti reakcije nadležnih kako bi se popravila cesta kroz Koprivnu, uredila korita potoka ali i u znatnoj mjeri reducirao saobraćaj ovim putem. I na Autoceste FBiH vršit ćemo pritisak da u sklopu prijateljskog okruženja urade što više poslova na poboljšanju infrastrukture u ovom naselju”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Sanacija puta do sportskog poligona, efikasnija popravka javne rasvjete u Ponirku i Koprivni, te prokres šiblja i grmlja radi preglednosti puta kroz Koprivnu, neki su od priroiteta koje će Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove realizovati u narednom periodu.