Za vikend počinje takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi FBiH

Rukometna sezona 2019/20. godina u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH-grupa Sjever starta narednog vikenda.

U trci za titulu prvaka je 11 ekipa, a među njima i dva zenička ligaša – Čelik i mlađi ligaš Čelik junior. Voljom žrijeba ekipa Škole Čelik junior u prvom kolu gostuje u Kaknju kod istoimene ekipe. Sastav trenera Vladimira Zeljke, prošao je kvalitetne pripreme. Generalna proba bio je turnir u Jajcu gdje su osvojili prvo mjesto. Kako je najavljeno roster će biti pojačan za trojicu igrača. Iz Njemačke se vratio Edin Bajramović, iz Kaknja je stigao Selmin Zahirović, a iz Čelika , Muhamed Ajanović.

„Mi smo prošle sezone oba puta pobjedili ekipu Kaknja sa po deset golova razlike. Oni su promjenili roster ekipe i lošiji su za nijansu u odnosu na prošlu ligu. Po svemu mi smo favoriti. Ipak moramo maksimalno oprezno ući u utakmicu i odigrati svih 60 minuta. Siguran sam da pozitivan rezultat neće izostati“, – optimista je trener  Čelik juniora Vladimir Zeljko.

Ambicije mlađeg zeničkog ligaša su ponovo vrh tabele i stvaranje kvalitetnog tima za narednu sezonu kada bi trebala startati i Prva B – Premijer liga.

Utakmica Kakanj-Čelik junior igra se 21. septembra u Kaknju, sa početkom u 18 sati.

Žrijeb je tako htio da Rukometni klub Čelik u prvom kolu bude slobodan. Dodatni bonus od sedam dana priprema, trener Seldin Rizvanović će, ako se podudare slobodni termini u dvoranama, odigrati sredinom sedmice  prijateljsku utakmicu sa Bilom ili sarajevskom Bosnom. Van trenažnog procesa zbog povrede leđa jedino je Adnan Begagić. Na sjednici Upravnog odbora za asistenta šefa stručnog štaba imenovan je Sanel Hasanović, a za trenere u školi rukometa Slaven Šijakovića i Nedim Šehić.

Uprava je takođe štampala  predplatničke ulaznice za sve utakmice  Čelika do kraja decembra ove godine. Cijena ulaznice je 10 KM i važi za sve prvenstvene, Kup i prijateljske utakmice do 31. decembra.

U ostalim susretima 1. kola Prve rukometne lige Federacije BIH grupa Sjever sastaju se: Sana7-Sloboda 2, Bosna TS-Rudar, Žepče-Krajina, Krivaja –Gradačac.(Mirsad P.)