RTV Zenica: Podržan projekat regionalnog dnevnika i u općini Kiseljak

Regionalni projekat “Večernji glasnik” Radio – televizije Zenica, sa akcentom prezentovanja i pružanja medijskog prostora općinama Zeničko – dobojskog i Srednjobosanskog kantona, uveliko nastavlja put realizacije, a dokaz tome je i posjeta općini Kiseljak, te najavljena saradnja načelnika Mladena Mišurića – Ramljaka.

Načelnik Mišurić – Ramljak, ugostio je predstavnika RTV Zenica, direktora programa, Taiba Bajramovića, te pozdravio ideju o regionalnom dnevniku koji je, kako kaže, jako dobra prilika za promociju vrijednosti i dobrih priča ove općine.

Funkciju načelnika Mišurić – Ramljak, vrši u razdoblju od 2004. godine, i zakonskom regulativom će je vršiti do 2020. godine, što je očiti dokaz povjerenja njegovih građana i uspješnih projekata koje je obavljao u periodu svojih mandata.

Kiseljak se nalazi u srednjoj Bosni, na mjestu gdje se križaju putevi koji povezuju sve njene dijelove. Prosječna nadmorska visina je 475 m. Teritorij na kojem je naselje razvijeno, dio je Kiseljačke kotline, koja se proteže od Paleške Ćuprije na jugu, do Gromiljaka na sjeveru, a koju okružuju Jasikovca, Graščica, Berberuša, Zahor i druga brda s nadmorskom visinom od 700 do 1423 m. Istočno je strateški važno brdo Stogić. Kroz Kiseljak protječe rijeka Lepenica, koja u naselju prima pritoke Kreševčicu i Rotiljski potok, te se na sjeveroistočnoj periferiji naselja ulijeva u Fojničku rijeku.

Regionalni dnevnik “Večernji glasnik”, ima za cilj pružiti više medijskog prostora općinama Zeničko – dobojskog i Srednjobosanskog kantona. (Maid Dizdarević)