Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom prije podne. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti u cijeloj zemlji. Jače naoblačenje sa sjevera će uvjetovati kišu u noći na srijedu.

Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stupanj.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 7 stupnjeva, Drvar 8, Bugojno 9, Bjelašnica, Livno i Zenica 10, Ivan Sedlo, Jajce i Srebrenica 11, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 12, Bihać i Grude 13, Banja Luka, Brčko i Zvornik 14, Široki Brijeg i Stolac 15, Trebinje 17, Mostar 18, Gradačac i Neum 19 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Jutarnja temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 12 stepeni, a najviša dnevna će dostići 27 stepeni Celzijusovih.

Nakon ugodnijeg prijepodneva, biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana. Tegobe kod osjetljivih osoba će biti izraženije usljed nadolazeće promjene vremena. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza i problemi sa snom.