Čelik savladao Mladost i upisao prvu domaću pobjedu

Nakon reprezentativne pauze, u okviru 8. kola, u komšijskom duelu, Čelik je ugostio ekipu Mladosti. Trener Marko Babić utakmicu je počeo u sastavu: Pavlović , Čubara, Vrhovac, Dilaver, Salčinović, Huseinbašić, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Okić.

Na tribinama malo gledalaca, tek oko 1000 najvjernijih. Malo uzbuđenja na terenu u prvih 20 minuta. Prvu priliku Čelik ima u 21. minuti. Nakon što je Salčinović srušen na oko 18 metara od gola gostiju, Huseinbašić je iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Do kraja prvog dijela publika je vidjela po jednu šansu na obje strane. U 34. minuti, Pecelj je pobjegao odbrani gostiju po lijevoj strani, šutirao je pred gol, a najbrži je bio Okić čiji su šut gosti uspjeli izblokirati i lopta odlazi u korner. Minut kasnije brza akcija Mladosti. Fanimo je uposlio Hirosa koji pogađa prečku. Prvih 45 minuta loša predstava na Bilinom polju.

Drugo poluvrijeme Čelik je počeo sa dvije izmjene. U svlačionici su ostali Salčinović i Huseinbašić, a usli su Grahovac i Žuna.

U 60. minuti gosti su imali odličnu priliku da postignu gol. Atajić je pobjegao odbrani Čelika međutim, na vrijeme je istrčao golman Pavlović i spasio svoju mrežu.
Domaći su poveli u 60. minuti. Okić je prošao po lijevoj strani, ubacio loptu pred gol gostiju, a u skoku dobar Dilaver, koji glavom šalje loptu u mrežu Mladosti za 1:0.
U finišu susreta, Dilaver je još dva puta pokušao da se upiše u listu strijelaca, ali je ipak ostalo Čelik  – Mladost 1:0-
(Mirsad Pripoljac)