Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prije podne magla ili niska oblačnost. Tokom dana, sunčanije. U noći na srijedu novo naoblačenje.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Drvar 6, Bugojno, Livno i Sokolac 7, Bihać 8, Ivan Sedlo i Sanski Most 9, Banja Luka, Jajce i Prijedor 10, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 11, Zenica 12, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Stolac 13, Tuzla 14, Mostar i Zvornik 15, Trebinje 16, Neum 17 stupnjeva. Atmoferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i poro raste.

Jutarnja temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 8 stepeni, a najviša dnevna će dostići 21 stepen Celzijusovih.

Uz povoljne biometeorološke prilike, stabilnije vrijeme i više sunca, većina populacije će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba, tokom dana biće slabije izražene. Sa dolaskom noći opšta slika će se djelimično pokvariti, pod uticajem nadolazećeg pogoršanja.