Servisne informacije: Planski radovi Elektrodistribucije u Kočevskom slivu

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je planske radove u sljedećim naseljima: Dolac, Dolac – Stranjani, Jagodići, Janjac, Konjevići, Malkin most, Osojnica, Stranjani, Stranjani škola, Stranjani – Dolac od 09:00 – 16:00.

Vodosnabdijevanje Grada Zenica je normalno i bez ograničenja, potvrđuju iz JP „ViK“ d.o.o. Zenica, osim izuzetaka na sljedećim adresama: Fra Ivana Jukića 2 ( zgrade Poliklinike, Dječijeg dispanzera i Hitne pomoći), investicioni radovi, od 09:00 do 12:00 sati, ZAVNOBiH-a, od broja 1 do broja 25, Zmajevačka cesta, od broja 7 do broja 29, zamjena vodovodne linije, od 08:00 do 14:00 sati.

U službi hitne medicinske pomoći, Doma zdravlja Zenica do ponoći je obavljeno 70 pregleda i 30 intervencija na terenu, iza ponoći sedam pregleda i dvije intervencije na terenu.

Vatrogasci osim redovnih aktivnosti i poslova u vatrogasnom domu bilježe dvije intervencije u ulici Bulevar Kulina bana i Uzunovića put.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju tokom posljednja 24 sata rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. Čestitamo!