Mesud Pezer nastupao za reprezentaciju Evrope

U bjeloruskom gradu Minsk, danas i sutra, održava se atletski duel između reprezentacija Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Pod sloganom „Najveće rivalstvo u historiji atletike“, reprezentacije ova dva kontinenta odmjeravaju snage u svim atletskim disciplinama.

U disciplini bacanje kugle, večeras je nastupao bosanskohercegovački član reprezentacije Evrope Mesud Pezer, čiji je najbolji hitac završio na daljini od 20,99 m što je bilo dovoljno da osvoji četvrto mjesto.

„Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam bio učesnik jednog ovakvog tekmičenja, rezultat je mogao biti i bolji, ali tako je bilo večeras, uz malo sportske sreće moglo je biti i puno bolje. Nastavljam dalje s intenzivnim treninzima jer uskoro me očekuje ono za šta se pripremam cijelu ovu godinu, a to je Svjetsko prvenstvo u Dohi”, poručio je Pezer.

Konačan rezultat atletskog meča reprezentacija Evrope i Sjedinjenih Američkih Država znat ćemo sutra, nakon što se završi takmičenje u svim predviđenim takmičarskim disciplinama.