Servisne informacije za petak, 06. septembar

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je planske radove na elektroenergetskim objektima dalekovoda 10 kV Babino, naselja: Biškovići, Trešnjeva Glava, Šumarija Sebuje, Sebuje Pepelari 2 i Pepelari, od 09:00 do 13:00 sati i Trafo područja Sklonište br. 391 – izlaz za ulicu Masarikova, od 10:00 do 11:00 sati.

Vodosnabdijevanje Grada Zenica je normalno i bez ograničenja, potvrđuju iz JP „ViK“ d.o.o. Zenica. Usljed sanacija kvarova na vodovodnim linijama danas od 10:00 do 13:00 sati, bez pitke vode će biti potrošači ulica Bulevar Kralja Tvrtka I i Industrijska zona Željezare Zenica.

Medicinari Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica tokom protekla 24 sata, obavili su ukupno 76 pregleda u ordinacijama Službe, 58 prije i 18 nakon ponoći. Prema pozivu pacijenata za pomoć i dolazak na kućnu adresu, medicinari bilježe ukupno 44 intervencije, 42 prije i dvije nakon ponoći.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica tokom proteklog dana i noći, osim redovnih dežurstava, zadataka i aktivnosti, nije imala ostalih intervencija.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju tokom posljednja 24 sata, rođeno je sedam beba, dva dječaka i pet djevojčica. Čestitamo!