Pomoć u saniranju šest ulica u MZ Gornje Crkvice

MZ Gornje Crkvice jedna je od većih mjesnih zajednica na području Grada Zenica, koja broji 10 podružnica, a nakon četiri decenije, mještani  su dobili pomoć u saniranju šest ulica.

Put u naselju Šljivik, nedaleko od kapije 2 Kantonalne bolnice Zenica, koji je bio prepun rupa koje nanose štetu automobilima, saniran je zahvaljujući gradonačelniku i njegovim službama.

„Ove godine su mi odobrili novac za šest puteva u naselju Šljivik koji nisu četrdeset godina sanirani. Zahvaljujući Službi za komunalne i inspekcijske poslove napravili smo plan i izvršili rekonstrukciju puta do Smetova tako da sad svi građani mogu doći normalno autom na Smetove“, kazao je za Zenicainfo.ba Šaban Durmiš, predsjednik MZ Gornje Crkvice.

Mještani MZ Gornje Crkvice nastojat će i naredne godine realizirati rekonstrukciju lokalnog puta kako bi mještani, ali i građani mogli neometano putovati.

Šaban Durmiš, predsjednik MZ Gornje Crkvice

„Imamo još plan sljedeće godine od kapije 2 Kantonalne bolnice Zenica do groblja, popraviti put, te od Trening centra FS BiH do Uprave groblja, asfaltirati put u dužini od 1000 metara“, dodaje Durmiš

Građane ove zajednice raduje sanirani put, ali još uvijek imaju problem sa realizacijom projekta javne rasvjete.

„Ovo je mjesna zajednica koja nema javnu rasvjetu, ali evo uradili smo projekat, tender je raspisan i čekamo tenderske procedure“, ističe predsjednik Durmiš.

Mještani se nadaju da će im gradska služba obezbijediti i javnu rasvjetu koja će im mnogo značiti za poboljšanje uslova života stanovništva. (Irdina Nezić)