Svečano obilježen prvi dan nove školske godine u OŠ “Aleksa Šantić”

Prvi dan nove školske godine svečano je obilježen u područnoj školi Dolača, a koja je u sklopu O.Š. „Aleksa Šantić“ u mjesnoj zajednici Perin Han.

Naime, ni učenici, a posebno đaci prvaci, ni direktor spomenute škole, a ni ponosni roditelji školaraca nisu krili svoje oduševljenje ovim danom i priredbom koja je priređena posebno za ovu priliku. Kada je u pitanju O.Š. „Aleksa Šantić“, statistika je, prema riječima direktora, na njihovoj strani.

Ove godine formirali smo jedan razred prvačića sa ukupno 27 učenika. No, centralna škola, zajedno sa ostalim područnim školama, broji ukupno 475 učenika. Iako svakodnevno slušamo probleme naših kolega iz prosvjete koji se muče s manjkom učenika, u našoj mjesnoj zajednici situacija je poprilično stabilna. Ni jedno odjeljenje, na svu sreću, nije ukinuto“, poručuje za portal Zenicainfo.ba Džemail Pepić, direktor spomenute škole.

Dječija graja, sreća i uzbuđenje odjekivali su hodnicima ove škole.

Igra, zabava, smijeh, ponekad i plač, ali zasigurno i naš maksimalan trud da im učinimo pozitivnim ovo iskustvo, očekuju u narednom periodu naše đake prvake“, kazala je kroz smijeh učiteljica Mirsada Šabović.

Itekako bogatoj priredbi, prepunoj dječije dobrote i nevinosti, nazočili su i predstavnici Gradske uprave, na čelu sa zeničkim gradonačelnikom. Oduševljeni viđenim, poželjeli su učenicima i nastavnom osoblju puno sreće u budućem školovanju.
Napomenimo i to da je Gradska uprava osigurala finansijska sredstva za besplatne udžbenike svim zeničkim prvačićima. Podjela besplatnih udžbenika bit će upriličena sutra u 18h u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“. (Lamija Pojskić)