Sunčano vrijeme uz mogućnost pljuskova

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u sjeverozapadnim i višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 13 stupnjeva, Bugojno, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 16, Drvar i Srebrenica 17, Bijeljina, Jajce, Livno, Zenica i Zvornik 18, Brčko, Doboj i Sanski Most 19, Banja Luka, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 20, Bihać 21, Gradačac 22, Trebinje 23, Mostar 25, Neum 26 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznoiso 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i poro raste.

Jutarnja temperatura u Zenici iznosila je 18 stepeni, a najviša dnevna će dostići 29 stepeni Celzijusovih.

Nakon svježije noći i mirnijeg sna, veći dio prijepodneva će također biti ugodnije uz umjerene temperature. U drugom dijelu dana moguć je pojačan osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.