Svečana sjednica Skupštine povodom Dana Zeničko – dobojskog kantona

U okviru obilježavanja Dana Zeničko – dobojskog kantona, danas je održana svečana sjednica Skupštine na kojoj su dodijeljena javna priznanja ZDK.

Dobitnik Povelje Počasni građanin ZDK je prof. dr. Ferid Muhić, dok su dobitnici Plakete Aldin Kajmaković, Sakib Mahmuljin, Semir Osmanagić, Amir Brka i Salih Jalimam – posthumno.
Dobitnici javnih priznanja su u svojim obraćanjima iskazali zahvalnost svima koji su prepoznali njihov društveno – politički i radni angažman, kao i doprinos na promociji ovog kantona, te na širem planu države BiH.

Plaketu za rahmetli Saliha Jalimama, preuzela je njegova supruga Ermina Jalimam.

Svečanoj sjednici, pored premijera i članova Vlade, te zastupnika, prisustvovali su gosti i zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života ZDK, te predstavnici drugih nivoa vlasti.

Nakon sjednice u auli zgrade sjedišta ZDK, priređen je prijem za zvanice javnog, društvenog i kulturnog života ZDK i BiH.
Prije podne delegacije Vlade i Skupštine na spomen – obilježju Kameni spavač, položile su cvijeće i odale počast poginulim braniocima Armije Republike BiH kao i svim civilnim žrtvama rata.

Predsjedavajući Skupštine i kantonalni premijer, upriličili su prijem za predstavnike boračkih organizacija, civilnih žrtava rata i Saveza logoraša. (Šerif Babić)