Džemat Nur Han: U nedjelju “Noć Kur'ana, ilahija i mevluda”

Džemat zeničkog medžlisa, “Nur Han“ povodom petnaest godina od otvaranja džamije i Nove hidžretske godine, organizuje “Noć Kur'ana, ilahija i mevluda“, kao i malonogometni turnir u nedjelju 01.septembra.

Nova hidžretska godina nastupit će sutra zalaskom sunca, prema takvimu Islamske zajednice u BiH, nastaje 1. muharrem 1441. hidžretske godine.

Predsjednik džematskog odbora „Nur Han“, Muris Baručija, za naš portal je izjavio:

“U želji da animiramo našu omladinu, predviđeno je da se tog dana održi nogometni turnir, s početkom u deset sati, u dvorištu škole „Aleksa Šantić“. Isti dan će se birati ekipe, a kotizacija za svaku ekipu iznosi 50 KM, i za prve tri smo uspjeli obezbijediti prigodne nagrade i pehare“.

Za prva tri mjesta obezbijeđeno je oko 1.200 KM koje će biti srazmjerno podijeljene u zavisnosti od osvojenog plasmana. Svi zainteresovani za turnir, prijave mogu dostaviti najkasnije sutra, do 13:00 sati.

“U večernjim satima nakon akšam – namaza u haremu džamije, održat će se vjerski dio programa, a tom prilikom ćemo čuti naše poznate učače Kur'ana i ilahija, te kratko obraćanje naših predavača. Nakon toga proučit će se dova za sve naše donatore, bilo da su oni svojim radom ili novcem doprinijeli izgradnji džamije i pratećeg sadržaja“, dodao je Baručija.

Iz džemata se nadaju da će ova zajednička manifestacija doprinijeti povezivanju mladih i jačanju međuljudskih odnosa.

“Mi na ovaj način želimo da iskažemo poštovanje ljudima koji su nas sve vrijeme pratili finansijski i radom u izgradnji i održavanju ovih objekata. Pozivamo sve naše sugrađane, ali i druge, da dođu na jedno nadamo se lijepo druženje, koje će im ostati u lijepom sjećanju. Dragi moji, bujrum“, kazao je Muris Baručija. (Azra Dizdar)