Servisne informacije za utorak, 27. august

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca  Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je  planske radove na elektroenergetskim objektima Trafo područja ŽGP Tetovo Škola br. T15659, od 09:00 do 14:00 sati.

Vodosnabdijevanje  Grada Zenica je normalno i bez ograničenja. JP „ViK“ d.o.o. Zenica obavještava potrošače da će zbog otklanjanja kvarova i/ili izvođenja investicionih radova  na vodovodnoj i/ili kanalizacionoj mreži danas doći do privremenog prekida vodosnabdijevanja u kompletnim ulicama Mala i Velika Broda, u ulici Travnička cesta od broja 85 do kraja ulice, Donji Čajdraš od broja 1 do broja 35, Vardište od broja 80 do kraja ulice i Krivače od broja 45 do kraja ulice, zbog izvođenja investicionih radova u Vardištu. Najavljeni radovi će biti odgođeni u slučaju pojave kvara, odnosno potrebe za prioritetnom intervencijom na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži na drugim lokacijama, obavještavaju iz JP „ViK“ d.o.o. Zenica.

Medicinari Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica tokom protekla 24 sata obavili su ukupno 97 pregleda u ordinacijama Službe, 79 prije i 18 nakon ponoći. Prema pozivu pacijenata za pomoć i dolazak na kućnu adresu medicinari bilježe ukupno 43 intervencije, 41 prije i dvije nakon ponoći.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica tokom proteklog dana i noći, osim redovnih dežurstava, zadataka i aktivnosti, nije imala ostalih intervencija.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju tokom posljednja 24 sata, rođene tri bebe, jedan dječak i dvije djevojčice. Čestitamo!