Servisne informacije za petak, 23. august

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je planske radove na elektroenergetskim objektima Trafo područja Dvor br. 124 – izlaz za Sidicu, od 09:00 do 14:00 sati, Trafo područja Soliter Crkvice br. 252 – zgrade u ulici Derviša Imamovića br. 2, 6 i 8, od 09:30 do 11:30 sati.

JP “ViK” d.o.o. Zenica obavještava potrošače da se vodosnabdijevanje odvija normalno i bez ograničenja.

Medicinari Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica tokom protekla 24 sata obavili su ukupno 110 pregled , 96 prije i 14 nakon ponoći. Prema pozivu pacijenata za pomoć i dolazak na kućnu adresu medicinari bilježe ukupno 35 intervencije, 32 prije i tri nakon ponoći.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica tokom proteklog dana i noći osim redovnih dežurstava, zadataka i aktivnosti, ugasila je zapaljenu suhu travu i nisko rastinje u naselju Tetovo. U jednom stanu u naselju Blatuša, obavili su provjeru instalacija dovoda plina usljed sumnji da je došlo do njihovog kvara.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju, tokom posljednja 24 sata bilježe 11 poroda i 12 rođenih beba, šest dječaka i šest djevojčica. Čestitamo!