MUP ZDK: Teška krađa u naselju Bistričak, razbojništvo u Jelahu

Na području Ze -do kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 17/18.08.2019. godine, u naseljenom mjestu Bistričak, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica H.M., iz Nemile, kojom prilikom je otuđen električni aparat za varenje i jedan LCD TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Dana 18.08.2019. godine, u 00,45 sati, u mjestu Jelovac, od strane lica M.S., iz Maglaja i jednog nepoznatog lica, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da su navedena lica drvenom palicom i metalnom šipkom oštetila ulazna vrata i prozor na kući vlasništvo lica A.N., iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U toku noći 17/18.08.2019. godine, u naseljenom mjestu Jelah, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom su na putničkom motornom vozilu marke “VOLVO”, registarskih oznaka M45-E-173, vlasništvo lica R.A., iz Tešnja, oštećena dva pneumatika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.