Održan humanitarni bazar za Adnu Vojvodić

Humanitarni bazar za liječenje trinaestogodišnje djevojčice Adne Vojvodić iz Zenice, održan je jučer na gradskom Trgu Alije Izetbegovića.

Adna Vojvodić je djevojčica kojoj je nedavno dijagnosticiran Ewing sarkom/tumor (PNET) i nalazi se u Turskoj na liječenju za koje je potrebno 300.000 KM. U humanitarnom bazaru je učestvovalo udruženje „Daruj srcem“ i ovo je njihova druga humanitarna akcija prikupljanja neophodnih sredstava za djevojčicu Adnu Vojvodić.

„Prošli put smo zahvaljujući našim dobrim građanima uspjeli skupiti blizu 8.000 KM za nekoliko sati. Iskreno se nadamo da ćemo i ovaj put uspješno završiti ovaj bazar i da ćemo prikupiti polovinu od ukupnog iznosa koliko je potrebno Adni za terapiju koja joj je neophodna“, izjavila je ispred udruženja „Daruj srcem“ Irnesa Ramić – Tahić.
Adnan Vojvodić, otac djevojčice Adne, kaže kako će ona uskoro primiti svoju četvrtu hemoterapiju.

„Do sad je primila tri hemoterapije i ima mučnine i bolove u koljenu. U srijedu počinje četvrta hemoterapija, pa ćemo vidjeti kako će to da podnese“, kazao je Adnan Vojvodić, otac djevojčice.

Građani su imali priliku kupiti odjeću, poslastice, a bio je obezbijeđen i kutak za najmlađe. Sve što se našlo na bazaru nije imalo cijenu a kompletan prilog od zarađenog novca ići će za Adnu Vojvodić.

Svi koji žele pomoći mogu to uraditi uplatom za Adnu Vojvodić  putem tekućeg žiro računa.

Broj tekućeg računa: 3385802563297532
Banka: UniCredit Banka
SWIFT code: UNCRBA22
40239739101 (EUR)
BA39 3385 8028 6329 8841
Vojvodić Nermina (majka)

Tekst: Irdina Nezić