FOTO: “Bajramska svečanost” oduševila Zeničane

Povodom Kurban – bajrama na Trgu Alije Izetbegovića, održana je “Bajramska svečanost” u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica, a gosti ove svečanosti bili su Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegović, hfz. Aziz Alili i drugi.

Armin Muzaferija, jedan od učesnika programa izjavio je da melodije islamske muzike šalju posebnu poruku našim građanima, te da je njegov cilj da kroz bajramski koncert pruži alternativu mladim ljudima.
“Obzirom da današnja muzika u velikoj mjeri može da zarazi ljudsko srce pjesmama koje pozivaju na nemoral, ovakva muzika i ovakvi koncerti su alternativa tome. Naš cilj je da za Bajram damo mladim ljudima priliku da mogu dolaziti na koncerte koji su po našim običajima, i da obilježavamo Bajram onako kako to Bošnjacima dolikuje”, poručio je Muzaferija.

“Bajramska svečanost” je jedinstvena prilika da se građani zabave i druže, a uz to da ne zaborave osnovne vrijednosti najvećeg muslimanskog praznika, Bajrama. Manifestaciju Bajramske svečanosti, organizovao je Medžlis islamske zajednice Zenica, a svesrdno je podržao i Grad Zenica, koji je generalni pokrovitelj ovog događaja. (Irdina Nezić)
Foto: Manuel Nikolić