U toku pripreme za 26. generalni BH sajam ZEPS

Dvadeset i šesti generalni BH sajam „ZEPS“ i 16. specijalizovani sajam “ZEPS Intermetal“, bit će održani od 01. do 05. oktobra ove godine na sajmištu na Kamberovića polju u Zenici, a pripreme za njihovo održavanje uveliko su u toku, navode u Poslovnom sistemu RMK d.d. Zenica.

“Interesovanje izlagača za učešće na ovogodišnjim sajmovima zasada je zadovoljavajuće, a javaljaju nam se kako domaće tako i strane firme iz Srbije, Hrvatske, Danske, Njemačke i Italije i naše trenutne procjene govore da ćemo ove godine imati za oko 10 do 15 posto veći broj izlagača”, kaže Snežanka Jonjić, direktorica sajma ZEPS.

Snežanka Jonjić, direktorica sajma ZEPS

“Ove godine planiramo uvesti i niz novina, te izlagačima obezbijediti kontakte tih dana sa državnim institucijama, komorama i udruženjima, stvoriti povoljniji ambijent sa njima preko partnerskih odnosa, kako bi zajedno sa državnim institucijama na svim nivoima stvarali nove odnose u cilju ekonomskog razvoja BiH, a za razliku od prethodnih godina želimo staviti u isti rang izlagački, konferencijski i poslovni dio sajma, jer nastojimo da kvalitet i kvantitet budu na istom nivou”, ističe direktorica Jonjić, naglašavajući da im je glavni akcenat ove godine na kvalitetu sajma i vraćanju povjerenja izlagača.

“Ove godine planiramo održavanje Konferencije o upravljanju otpadom u BiH, čiji će pokrovitelj biti Federalno ministarstvo okoliša, zatim održavanje panel diskusije o temi podrške domaćim proizvodnim i trgovačkim lancima u oblasti široke potrošnje, a u pregovorima su i kolektivne izložbe Vlada ZDK i SBK, zatim Komorskog sistema BiH, Udruženja poslodavaca Zenice, te Federalne obrtničke komore sa članicama, te se radi na organizaciji kolektivne izložbe Obrtničke komore Hrvatske”, navodi Snežanka Jonjić, direktorica sajma ZEPS. (Vesna Jovanović)