Zenica Summer Fest 2019.: Večeras na programu “Noć konfesionalne muzike”

U okviru četrnaeste festivalske noći, najvećeg ljetnog Festivala u gradu, Zenica Summer Festa 2019., zenička publika će imati priliku vidjeti i čuti, još jedan nesvakidašnji program, riječ je o “Noći konfesionalne muzike”.

Noć konfesionalne, odnosno duhovne muzike naroda u Bosni i Hercegovini je poziv na ljubav, mir, bratstvo i slogu. ZSF i ove godine donosi specifičan spoj duhovne muzike različitih konfesija, interpretaciju muzike stoljeća multikonfesionalne opstojnosti BiH, u izvedbi nekih od najboljih muzičkih sastava na ovim prostorima.
Izvođači duhovne muzike u pravilu nastupaju u koncertnim dvoranama i bogomoljama, a prilika koju će na sceni ZSF-a imati sastavi ove vrste muzike, svakako će otvoriti vrata jednom novom žanru moderne interpretacije klasične religijske melodije na otvorenom prostoru. Koncert počinje u 20:30 sati na Trgu Alije Izetbegovića.
Pratite i dalje sadržaje Zenica Summer Festa na našim društvenim mrežama, na našem portalu Zenicainfo.ba, i na oficijelnoj stranici Festivala, zenicasummerfest.org, jer mi smo uvijek prije svih. (Maid Dizdarević)