Gradonačelnik Fuad Kasumović na radnom sastanku sa ministrom zdravstva ZDK i direktorom JU KB Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je jučer u svom kabinetu s ministrom zdravstva dr. Adnanom Jupićem i direktorom Kantonalne bolnice Zenica dr. Rasimom Skomorcem.

Glavne teme bile su projekti energijske efikasnosti i izgradnje Interventne kardiologije Kantonalne bolnice Zenica.

Riječ je o izuzetno važnim projektima za građane Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Implementacijom pomenutih projekata znatno bi se poboljšala i unaprijedila zdravstvena zaštita pacijenata.

Direktor dr. Rasim Skomorac upoznao je gradonačelnika Kasumovića da je za realizaciju projekta Interventne kardiologije potrebno izvršiti prijenos prava vlasništva na zemljištu i objektima u bolničkom krugu sa Grada Zenica na Kantonalnu bolnicu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim odnosom Vlade ZDK prema Gradu Zenica. Istakao je kako smatra da će nova Vlada ZDK pokazati više odgovornosti prema Gradu i raspodjeli sredstava koja trebaju pripasti Zenici.

Grad Zenica je bio u blokadi više od dvije godine. Zaustavljeni su značajni projekti za građane Zenice. Međutim, vidim da se situacija u Kantonu mijenja. Nedavno sam posjetio premijera Vlade ZDK i nekoliko ministara. Razgovarali smo o svim otvorenim pitanjima. Složili smo se da je potrebno intenzivirati njihovo rješavanje. Kada govorim o Gradu Zenica, usvajanje Prostornog plana smatram najvažnijim pitanjem“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Dodao je kako ga raduje što je nakon dvije i pol godine zastoja podržan projekat “Plava voda”, te da očekuje skoro usvajanje Prostornog plana od strane Skupštine ZDK.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da je Gradska uprava Zenice spremna učiniti sve što je u njenoj nadležnosti, kako bi se projekti Kantonalne bolnice, uspješno realizovali, na radost svih građana i pacijenata koji se liječe u ovoj bolnici.

Sagovornici su se složili da je neophodno poboljšati saradnju između Vlade ZDK i Grada Zenica.

Ovaj sastanak može poslužiti kao prvi korak, ka ostvarenju tog cilja” zaključio je dr. Adnan Jupić, ministar zdravstva.