Javni konurs za Festival Cabaret Winter Fest

Festival CABARET WINTER FEST raspisuje javni konkurs za učestvovanje u jedinoj zimskoj manifestaciji u Zenici nekomercijalnog karaktera u regionu, koja će se ove godine po šesti put održati u Zenici, tradicionalno sredinom decembra, u Cabaret clubu, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, te na par lokacija u gradu.

Na konkurs se mogu prijaviti: Književnici, stand up komičari, muzičari, bendovi i DJ umjetnici, likovni umjetnici i udruženja, modne agencije, frizerski i kozmetički saloni, kulturna društva, butici, umjetnici suvenira i nakita, animatori i zabavljači, plesači i plesna studija, orkestri i horovi, osnovne i srednje škole, pojedinci.

Manifestacija je nekomercijalnog karaktera i daje priliku kulturno- umjetničkim društvima i drugim skupinama i pojedincima da se svako na svoj način predstavi javnosti. Konkurs počinje sa danom objave i traje do 20.11.2019. godine.

Prijave i prijedloge možete slati na adresu: Cabaret club, Trg BiH br.3, Zgrada Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, 72 000 Zenica, BiH, sa naznakom “Za festival CABARET WINTER FEST”, Informacije možete dobiti i na br.tel.032/246-246 ili na našem instagram ili Facebook profilu Cabaret club ili Cabaret winter fest.

“Ujedno, ovo je poziv i svim zainteresovanim medijskim kućama, pisanim medijima, kao i portalima i novinskim agencijama, kao medijskim sponzorima i prijateljima festivala. Također pozivamo sve pravne i privatne sektore, preduzeća i pojedince, koji žele da podrže na bilo koji način festival, da nam se jave”, kazao je Andrija Petrović, marketing manager festivala.

CABARET WINTER FEST predstavlja jedini zimski festival u Gradu Zenici, te kao takav ima za cilj oživjeti zimsku čaroliju i građanima ponuditi zanimljiv sadržaj u hladnim zimskim danima. Ideja o pokretanju CABARET WINTER FEST-a javila se 2013. godine, kada je prvi put organizovan ovaj festival, ali tada pod nazivom “Snježna kraljica-Zenica 2013.”

“Grad Zenica je godinama uskraćen za konkretne i kvalitetne zimske programe, a kako je poznato, sva dešavanja u zimskim danima su svedena na minimum. Želimo da zenička zima bude u ravni sa drugim Evropskim gradovima. Pružit ćemo našim dragim Zeničanima još bolji i kvalitetniji program, mnoštvo radionica za djecu i mlade, kao i osobe sa posebnim potrebama, te djecu bez roditeljskog staranja, kojima je posvećen svaki festival, a uskoro radimo prezentaciju projekta, gdje ćemo pozvati sve potencijalne prijatelje i sponzore da nas podrže u našoj ideji i skupa sa nama nastave raditi na velikom zimskom festivalu”, kazao je Ivan Petrović, direktor festivala.