Zenica Summer Fest 2019: Zvuci Rock'n'rolla odjekivali Vrandukom

Zenički rock bendovi su u okviru četvrte festivalske noći Zenica Summer Festa 2019. održali tradicionalnu manifestaciju “Noć Rock'n'rolla” na Tvrđavi u Vranduku.

Kao i svake godine, ljubitelji žive rock svirke, okupili su se i uživali u najvećim hitovima ovog svevremenskog muzičkog pravca. Pored iskusnih uživalaca ove muzike, raduje činjenica da će mladi naraštaj, sigurno očuvati tradiciju i rock'n’ roll njegovati onako kako i zaslužuje.
“Ko ne dođe ovdje propušta jednu neobičnu rokersku priču. Rock up bend iz Zenice koji sviraju hard rock večeras na repertoaru imaju svoje autorske pjesme. Taxi bend će također svirati svoje autorske pjesme iz 1980-tih godina”, poručio je Nisvet Abdulovic, organizator Noći r'n'r na Tvrđavi Vranduk.
“10 godina postojanja Noći r'n'r Vranduk. Prvi u bh. događaj ovakvog tipa. Večeras se širi zvuk rocka među zidovima tvrđave Vranduk. R'n'r nije samo muzika, nego čitav zivot”, dodao je Valenta Ivica zvani Bulaja.
“Lijepa je stvar što imamo večeras dosta mladih bendova i izvođača. Večeras sviramo naše stvari, stare po 40 godina”, kazao je Saša Domuz iz Taxi benda.

Zenica Summer Fest nastavlja s programom već sutra, kada nas očekuju dva izuzetno zanimljiva događaja. Prvi, za one najmlađe, zeničke mališane, “ZSF baby day”, počinje u 10:00 sati, dok ćete pravu draž emocija, plesa i pjesme, čuti kroz rifove kultne zeničke grupe Nemoguće vruće, koja pred publiku izlazi u 20:30 sati.
Vidimo se na Trgu Alije Izetbegovića uz podsjećanje da su svi sadržaji i programi Zenica Summer Festa besplatni, a sve sadržaje i dalje pratite na našem portalu Zenicainfo.ba, jer mi smo uvijek prije svih. (Maid Dizdarević)
Foto: Manuel Nikolić