Izvještaj MUP-a: Narušavanje javnog reda, krađe, razbojništvo, saobraćajne nezgode

Na području kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 24/25.07.2019. godine, u mjestu Jablanica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je posječeno devet stabala voća, te su razbijeni prozori na vikend kući vlasništvo lica M.Dž., iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U toku noći 24/25.07.2019. godine, u mjestu Jablanica, od strane nepoznatog lica izvršena je paljevina vikend kuće vlasništvo lica P.S., koja je tom prilikom u potpunosti izgorjela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 25.07.2019. godine, u 21:30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice B.H., iz Tešnja i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Bobare, u periodu od 22.07. do 25.07.2019. godine, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica B.A. Kako je prijavljeno, prilikom izvršenja ove teške krađe je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.