Adaptacija porodičnih ambulanti Potok i Pehare

Prije mjesec dana završeni su radovi na adaptaciji porodične ambulante u Peharama, a za 15-tak dana trebala bi biti otvorena i ambulanta Potok. 

“Upoređujući kako je to nekad bilo i kako je sad, nadam se da su naši pacijent ali i radnici zadovoljni, jer su dobili solidne uslove da odgovore na sve potrebe naših građana prilikom pružanja zdravstvene pomoći”, kazao je doktor Ferid Alić, pomoćnik direktora za medicinske poslove javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica.

Ove ambulante renoviraju se u okviru projekta „Jačanja zdravstvenog sektora„ koji se finansira iz sredstava kredita Svjetske banke, a predviđena je rekonstrukcija i adaptacija ambulanti porodične medicine na 35 lokacija u pet kantona. Do sada su urađene tri, a u toku je adaptacija ambulante Janjići. U planu su i nove tri, i to u Pojskama, Perinom Hanu i Stranjanima, gdje je plan napraviti montažne ambulante. “U Domu zdravlja, prije vanjskih radova, zamijenili smo sve vodovodne i kanalizacione cijevi a uradili smo i spajanje Masarykove ulice i Službe Hitne medicinske pomoći kako bismo olakšali pristup i nesmetan rad ove službe”, rekao je doktor Alić. (Belinda Dorić)