Pojačana frekvencija vozila na putevima u BiH

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se na graničnom prelazu Doljani u oba smjera, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bijača, Gabela Polje, Osoje, Gorica, Kamensko, Prisika, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Pojačana je frekvencija vozila i na ostalim putevima u našoj zemlji, posebno na aktuelnim izletištima. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putu. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.