Uskoro novi kilometar asfaltiranog puta do Pepelara

Do Peplara koji su od centra Zenice udaljeni 48 kilometara, uskoro će se dolaziti na brži i jednostavniji način. To i jeste cilj projekta Gradske uprave Zenica čija je realizacija u toku, i kojom se predviđa rekonstrukcija lokalnog puta u dužini od 991,31 metara.

Sredstva u visini 228.333,69 KM (sa PDV-om) osigurana su iz Budžeta Grada Zenica, a radove na prilazima Pepelarima izvodi mehanizacija preduzeća “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica.

“Decenijama smo čekali na prve metre asfalta u našem selu i zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi, ove godine imat ćemo više od dva kilometra savremeno uređenog puta. Život u Pepelarima ponovo ima smisla”, kaže Enver Žuna, predsjednik Mjesne zajednice Pepelari.

Kada je 22. aprila u funkciju puštao 1.200 metara rekonstruisanog puta, gradonačelnik Zenice svojim sugrađanima iz naselja smještenog na 1.304 metra nadmorske visine, obećao je da će se radovi vrlo brzo nastaviti.

“Ostaviti ljude da u 21. vijeku žive bez puta, ambulante, rasvjete i mnogo čega drugog nije humano. Prije tri godine rekao sam, da su zenička sela zapuštena i da narodu koji napušta svoje kuće i zemlju i silazi u neizvjesnost u grad, treba stvoriti uslove da živi od svoga rada tamo gdje mu je najbolje, a najbolje je kod svoje kuće”, zadovoljstvo zbog još jednog za građane Zenice uspješnog projekta, nije krio ni Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.