Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za Miss planete Zemlje BiH za 2019.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za Džejlu Korajlić, pobjednicu takmičenja Miss planete Zemlje BiH za 2019. godinu.

Missica Džejla Korajlić upoznala je gradonačelnika Fuada Kasumovića o budućim planovima, kada je u pitanju modeling. Istakla je da uskoro počinje s pripremama za svjetsko takmičenje, koje će se u novembru ove godine održati na Filipinama. “Cilj mi je predstaviti grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu u najljepšem svjetlu. Ovo takmičenje, prije svega ima za cilj promovisati prirodne ljepote i ekološko stanje država učesnica”, kazala je missica Korajlić.

Gradonačelnik Kasumović je čestitao mladoj missici osvojenu titulu. Naglasio je da vjeruje kako će činjenica što je Grad Zenica odnedavno u društvu zelenih gradova Evrope, doprinijeti novom uspjehu i dobrom plasmanu ove Zeničanke, na svjetskom takmičenju. Dodao je da je Gradska uprava Zenica započela niz projekata koji podrazumijevaju zaštitu okoliša.

Gradonačelnik Kasumović je naveo da će Gradska uprava, u skladu sa mogućnostima, podržati pripreme missice Korajlić za odlazak na Filipine.