Bazar za liječenje djevojčice Adne Vojvodić

Bazar za liječenje 13 – godišnje djevojčice Adne Vojvodić održan je jučer na trgu Alije Izetbegović. Sve do 23:00 sata građani su učestvovali u prikupljanju sredstava odnosno kupovini proizvoda na bazaru.

Adni Vojvodić, je nedavno dijagnosticiran Ewing sarkom/tumor (PNET) i ona se trenutno nalazi u Turskoj, a za liječenje je potrebno 80.000 KM, a ukupno će trebati oko 300.000KM. Bolest se može izliječiti, ali su potrebna velika finansijska sredstva, koja porodica ne može sama osigurati.

“Na ovaj način smo morali da učestvujemo u raznim humanitranim bazarima, poslali smo dopise firmama za humanitarne pomoći, jer su u pitanju ogromna sredstva koja se ne mogu lako skupiti, i nadamo se da ćemo uspjeti da se Adna izliječi“, kazala je Mejra Alagić, tetka djevojčice.

Udruženje „ Daruj srcem“ je učestvovalo u ovoj akciji, i ovo je njihova prva humanitarna akcija kada je u pitanju liječenje ove djevojčice. Naime radi se o prodajnom bazaru humanitarnog tipa. Sve ono što se našlo na bazaru nema cijenu, već se prodaje po principu platite koliko možete.

“Mi smo se odlučili na ovu brzu akciju, jer cifra u iznosu od 40.000 KM treba biti obezbijeđena za dva dana, obezbijeđeno je pola, još pola nedostaje. Odabrali smo noćni period kada je veći broj građana na ulicama. Ništa nema cijenu, neka svako da koliko može priuštiti“, kazala je Irnesa Ramić – Tahić, predsjednica udruženja “Daruj srcem”

Veliki broj firmi, fizičkih lica su donirali određene proizvode, a građani su mogli da kupe proizvode poput kiflica, kolača, nakita, domaćih proizvoda, a i moge druge zanimljive artikle.

“Izašla sam sa unukom da prošetam i kupimo nešto za ovu humanitarnu akciju, zaista ima raznih proizvoda, a ništa nema cijenu, uzmete i date koliko možete to ide od srca, a svi smo slabi na djecu i svi trebaju da pomognu onoliko koliko mogu“, rekla je Subhija Zaimović, sugrađanka. (Azra Dizdar)

Kompletan prilog od zarađenog novca ići će za Adnu Vojvodić. Svi koji žele pomoći mogu to uraditi uplatom za Adnu Vojvodić:

Broj tekućeg računa: 3385802563297532
Banka: UniCredit Banka
SWIFT code: UNCRBA22
40239739101 (EUR)
BA39 3385 8028 6329 8841
Vojvodić Nermina (majka)