Zenički učesnici “Marša mira” danas stižu u Memorijalni centar Potočare

Zeničani, učesnici Marša mira koji su 3. jula krenuli na put prema Srebrenici, danas bi trebali stići u Memorijalni centar Potočare. Njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Šest Zeničana koji već 13 puta idu na put dug oko 300 km dobro su i zdravo. 6. jula došli su u Nezuk i priključili se ostaloj koloni.

“Tokom puta nismo imali većih problema i što je najvažnije nije bilo onih zdravstvenih kao ni žuljeva i odustajanja”, kaže jedan od učesnika Marša mira Mehmed Karić.

Nesib Ćatić ima 63 godine i već treći put ide u Srebrenicu. Kaže kako je bez problema pješačio sve ove protekle dane i da će u Srebrenicu ići dok je živ.

“To je osjećaj koji se ne može opisati. Svako treba doći, doživjeti ovo i vidjeti, a posebno mladi ljudi. Zdravstveno se dobro osjećam, što je najvažnije”, izjavio je za zenicainfo.ba Nesib Ćatić.

Trenutno su Zeničani na trećoj maršuti i očekuju da će u Potočare stići danas do 17 sati. U Memorijalnom centru sutra će biti ukopani posmrtni ostaci 33 žrtve genocida počinjenog jula 1995. godine. Najmlađa žrtva koja će sutra biti ukopana u trenutku ubistva imala je 16 a najstarija 82 godine. (Belinda Dorić)

Mehmed Karić, učesnik “Marša mira”