Mlada Zeničanka Amna Kolić, nastupa na teniskom kupu u Italiji

Predstavljamo vam Amnu Kolić, tenisku reprezentativku iz Zenice, koja niže dobre rezultate na takmičenjima.

Nakon turnira u Sloveniji i pehara koji je tamo osvojila, Amna je otputovala na novi turnir u Italiju. Gradska uprava ju je, među ostalim, podržala u treninzima i pripremama za ova takmičenja.

Izvještavali smo nedavno da je teniserski bačni par Petković boravio u Teniskom klubu Mladost u Zenici, kada je jednoj od najboljih bh. teniserki u kategoriji do 12 godina Amni Kolić uručio pozivnicu za Evropski kup Teniskog kluba Krka u Novom Mestu u Sloveniji.

Amna se ovih dana vratila s tog kupa, s peharom, predstavivši nas u najboljem svjetlu, a samo dva dana poslije otputovala za Italiju, gdje učestvuje u novom evropskom takmičenju. Ona je zajedno sa svojim vršnjakinjama iz Tuzle i Čapljine najbolje rangirana teniserka do 12 godina u Bosni i Hercegovini. Osim talenta i truda, ovu zeničku sportašicu krasi i divan osmijeh i lijep odgoj. Skromno priča o svojim odličnim rezultatima na takmičenjima.

„Osvojila sam GTA turnir, prvo mjesto, sve sam pobjedila i baš mi je drago. Moja najveća podrška su moji roditelji i moji treneri Ajdin i Dino Dauldži, a hvala i Kenanu Uzunoviću na podršci. Treniram pred takmičenja svaki dan po četiri, pet sati i nije mi teško. Tenis sam zavoljela gledajući mečeve najboljih tenisera, mojih idola Nadala i Šarapove, i sve ću učiniti da i iz Italije donesem pehar. U Sloveniji je bio odličan Krka turnir. Bili su dobri domaćini, bila je dobra konkurencija, a meni je ovaj turnir poseban što mi je bio prvi evropski  turnir”, priča nam Amna, te dodaje kako putovanja voli i zbog druženja.

Amnina mama Nermina nam kaže da će žrijeb za kandidate na kupu u Italiji, biti obavljen danas u 18 sati. Amni izgleda nije bitno s kim igra, jer je sigurna u sebe. Sve puno pozdravlja.

Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi kaže da im je namjera i cilj podržati talentirane sportaše, ali i da od njih očekuju dobre rezultate. Sredstva za teren na kojem Amna trenira obezbjedila je Komisija za sport Grada Zenica. (Alma Huskić)