Veliki broj sadržaja za manifestaciju “Ljeto u biblioteci”

Gradska biblioteka Zenica, za 13. manifestaciju “Ljeto u biblioteci“, pripremila je i ove godine brojne sadržaje za korisnike svojih usluga, koje planiraju tokom jula i augusta realizirati u centralnom i ostalim gradskim odjeljenjima.

 „Svi koji posjeduju člansku kartu biblioteke ili se učlane, za sudjelovanje u nekom od kurseva, radionica ili časova instruktivne nastave za školarce i studente, mogu besplatno pohađati radionice“, ističe direktor Haris Abdagić.

Veliko je interesovanje od strane sugrađana za sve radionice koje su dostupne u okviru manifestacije „Ljeto u biblioteci“. „Puno imamo prijava posebno za kurseve stranih jezika, gdje imamo čak i do 200 prijavljenih pa smo morali u više grupa realizovati kurseve“, pojašnjava Abdagić.

A da radionice nisu namjenjene samo mlađoj populacije, dokaz je i radionica iz osnova informatike za one koji imaju preko 60 godina.

„Zahvaljujući našoj dugogodišnjoj saradnici koja nam je predložila nešto i za starije, ove godine imamo i kurs iz osnova informatike za naše starije članove od šezdeset godina pa na dalje, za koju vlada velika zainteresovanost“, dodaje Abdagić.

Abdagić ističe da su i ove godine odlučili slijediti isti put te će se s nekim predavačima od prošle, družiti i ove godine. Tako će profesor Branislav Maričić, koji je prošle godine održao predavanje o brzom čitanju, 20. i 21. jula održati i dvodnevni seminar brzog čitanja.

„Svi ostali sadržaji, osim ovog seminara brzog čitanja, za koji će biti potrebno platiti materijali, bit će besplatni. Ulaznica je samo članska karta biblioteke“, napominje Abdagić.
(Mehida Spahić)