Gradonačelnik Kasumović organizovao prijem i poklone za najbolje srednjoškolce

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za 134 srednjoškolca Grada Zenice, koji su ostvarili odličan uspjeh tokom svog srednjoškolskog obrazovanja.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović ovom prilikom se obratio odličnim srednjoškolcima i uručio novčane nagrade u iznosu od 100 KM, te knjigu „Derviš i smrt“, autora Meše Selimovića.

Gradonačelnik ističe da se mladi trebaju boriti za svoju državu i ostati u ovoj državi, te da gradska uprava otvara vrata za sve uspješne mlade ljude. „Niko nam drugi ambijent neće stvoriti nego ovi mladi, uspješni ljudi“, poručuje gradonačelnik Kasumović.

„Ne idu mnogi iz ove države zato što nemaju posla, idu zato što nemaju perspektive i izlaza, stalno se potpiruju ratne tenzije, tako da će građani morati promijeniti politiku na izborima“, dodaje gradonačelnik Zenice.

Jedna od nagrađenih učenica, Mela Huseinbegović, nada se da će i po završetku fakulteta ostati u Bosni i Hercegovini, te da će se situacija promjeniti na bolje, kada je zaposlenje u pitanju.

„Ja sam iskreno zadovoljna svojim uspjehom, upisala sam Medicinski fakultet u Zenici i nadam se da će sve biti dobro“, poručuje odlična učenica Mela Huseinbegović.

„Volite svoj grad, tražite od nas još više i mi ćemo raditi više. Svi se moramo boriti za naš grad. Za nova radna mjesta nije samo gradska uprava nadležna, nadležan je i kanton, Federacija, država i politička stabilnost, treba napraviti sinergiju, i da nam svima bude bolje“, poručuje na kraju gradonačelnik Fuad Kasumović.

Čestitamo svim mladima koji su ostvarili odličan uspjeh i želimo im puno uspjeha u daljem školovanju, te da istraju u svojim planovima za budućnost. (Mehida Spahić)