Vedad Karić nadmoćno odbranio titulu državnog prvaka u disciplini hronometar

U subotu je vožena biciklistička utrka državnog prvenstva u disciplini pojedinačni hronometar na Moto pisti u Zalužanima, Banja Luka.

Naš Zeničanin, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” je stazu dugu 26 kilometara prešao za rekordnih 35:01 minuta, i tako odbranio titulu državnog prvaka u ovoj disciplini ostavivši drugog preko dvije minute u najjačoj kategoriji.

Drugi član kluba Eldin Šarić je izgubio medalju za 3. mjesto za par sekundi u kategoriji Master, a da će klub imati budućnost pokazuju rezultati naših biciklista koji su ušli u top 10 u najjačoj kategoriji.

“Kao što sam i obećao na početku sezone evo to sam i ispunio, a to je da će Zenica imati državnog prvaka u biciklizmu nakon mnogo godina. Naravno da sam sretan i ponosan što sam pobijedio ovu utrku. Staza utrke je bila jako zanimljiva jer je to krug gdje se voze moto utrke, ali eto uspio sam da odbranim titulu prvaka u disciplini koja mi odgovara i u kojoj nisam nikada izgubio. Moje vrijeme pokazuje da se nalazim u jako dobroj formi pred drugi dio sezone gdje će se u narednih mjesec dana voziti velik broj utrka”. rekao je aktuelni šampion Karić.

Iskreno se nadamo da će Vedad sa novoosnovanim klubom dovesti mnoge vozače u naš grad u narednom periodu u sklopu nekih biciklističkih dešavanja, i da će Zeničani moći uživati u biciklističkim utrkama kao što je to bilo nekada.