Burna noć u Zenici: Teške krađe, droga, oštećenje imovine

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 25.06.2019. godine, u ulici Armije BiH, izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju u stan vlasništvo lica R.L., iz Zenice. Kako je utvrđeno uviđajnim radnjama, nepoznato lice je upotrebom podesnog predmetom nasilno otvorilo ulazna vrata stana i ušlo u unutrašnjost istog, kojom prilikom je izvršilo premetačinu stvari. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U toku noći 24/25.06.2019. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica H.E., iz Zenice, kojom prilikom su otuđene muške patike i jedan parfem. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 25.06.2019. godine, u 16,50 sati, u mjestu Banlozi, policijski službenici su izvršenim pregledom lica O.M., iz Zenice, pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice O.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Centar.

Dana 25.06.2019. godine, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica V.F., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen manji iznos novca. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 25.06.2019. godine, u 22,00 sati, u ulici Ivana Gundulića, od strane lica K.A., rođenog 1985. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je navedeno lice oštetilo putničko motorno vozilo “Seat”, registarskih oznaka J37-T-964, vlasništvo lica B.J., iz Zenice. Od strane policijskih službenika lice K.A. je pronađeno, lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. (M.D)