Sve je spremno za ljetni spektakl Zenica Summer Fest

Visoki organizacijski i produkcijski standardi postavljeni prošle godine biće ispoštovani i ovog ljeta a u nekim segmentima biti podignuti na viši nivo. Radno ljeto za našu medijsku kuću u znaku je i saradnje sa Televizijom Hayat te preliminarnim dogovorima o pokretanju regionalnog TV dnevnika.

Drugi Zenica Summer fest počeće zvanično i spektakularno 19. jula. Otvoriće ga koncert jedne od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Saše Kovačevića. Atraktivno će biti i Red Bull live nadmetanje u visinskim skokovima na gradskim bazenima, a već dan kasnije još jedna zvijezda, koncert Đure i Bombaj štampe. Summer fest 2019 ponudiće i tradicionalnu noć rock ‘n’ rolla na Vranduku te koncert najpoznatijeg zeničkog benda Nemoguće vruće. Iz zaista bogatog programa koji će potrajati do 9. avgusta vrijedi izdvojiti koncert istinske dive sevdaha Hanke Paldum i njenih prijatelja, Veče filmske muzike uz Kamerni simfonijski orkestar Zenica te koncert skupine Helem nejse.

Na ovogodišnjem Summerfestu biće opet organizovani programi koji su lani izazvali posebnu pažnju a kakav je, definitivno, „Šetnica osmjeha“. Uprkos zvučnim gostujućim imenima, cilj festivala, po riječima Nandina Škrbića, direktora RTV Zenica, je da afirmiše i sačuva zenički duh.

“Sadržaji su prilagođeni zeničkoj dijaspori,domaćoj publici i naravno gostima našeg grada”, ističe Škrbić.

Prvi Zenica Summerfest visoko je postavio organizacijsku i programsku ljestvicu i ispod nje se ne može ići, naglašava Škrbić. Prošlogodišnji završni koncert sa Dubiozom kolektiv i stotinu hiljada posjetilaca biće teško dostići ali ako ove godine imate Željka Joksimovića za finale Summer festa, ništa nije nemoguće.

“Prvi izbor je bio Dino Merlin ali zbog rada na novom albumu, ovog ljeta on neće održavati koncerte, ističe Škrbić i dodaje da je Željko Joksimović kao velika regionalna zvijezda bio logičan korak dalje u odabiru glavne zvijezde i dogovor je postignut”.

Koncertom Željka Joksimovića, Summer fest 2019. biće glamurozno završen 9. avgusta.

Vrele ljetne dane Televizija Zenica je iskoristila i za uspostavu saradnje sa Hayatom, jednom od najuticajnijih televizija u Bosni i Hercegovini i van njenih granica.

Prvi korak u toj saradnji biće edukacija naših uposlenika u njihovoj kući  jer je TV Hayat otišao deset koraka u odnosu na druge televizije u našoj zemlji. Dovoljno je reći da se njihovo osoblje trenutno educira na HRT-u”.

“Posebno smo ponosni na pokretanje projekta „Večernji glasnik“ koji će od jeseni informativno, u zajedničkom dnevniku, ujediniti 22 općine i dva grada Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona. Već smo održali niz sastanaka u administracijama ovih općina i gradova i naišli na podršku za pokretanje ovog regionalnog tv dnevnik” ,kaže Škrbić uz napomenu da su Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton jedini u Federaciji Bosne i Hercegovine koji nemaju svoje kantonalne televizije. (Danko Travar)