Zenica narednog vikenda domaćin turnira Evropskog prvenstva u ragbiju 7

Ovog vikenda, 22. i 23. juna Zenica će biti u znaku ragbija 7. Ragbi savez BIH biće domaćin i organizator Evropskog prvenstva „Trophy“ 7, koji je ujedno i predkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Na prvenstvu će nastupiti 12 reprezentacija iz Hrvatske, Bugarske, Belgije, Švedske, Luksemburga, Ukrajine, Češke, Izraela, Bosne i Hercegovine, Danske, Latvije i Litvanije. Na prvom turniru evropskog prvenstva u ragbiju 7, koje je prije sedam dana održano u Zagrebu, bh. „Zmajevi“ su postigli loš rezultat. Plasirali su se na posljednje, 12. mjesto sa 7 bodova. U grupi A su: Ukrajina, Izrael, Luksemburg i Latvija. U grupi B igraju: Belgija, Danska , Švedska i BIH, dok su u grupi C Poljska, Hrvatska, Češka i Bugarska.

„Zbog povreda na prvom turniru neće nasupiti Kristian Sabljić, Sedad Tufekčić i Sandro Mrgić. Umjesto njih u reprezentaciju smo pozvali Armina Čerima, Nermina Salihbegovića i Nedima  Prelića. Iako imamo tešku grupu nadam se da ćemo pred domaćom publikom popraviti rezultate iz Zagreba“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirsad Fetić, selektor bh. reprezentacije u ragbiju 7.

Prvenstvo počinje 22.juna u 11:00 sati susretom Litvanija-Luksembrug. Izabranici selektora Mirsada Fetića u prvom susretu od 12:50 minuta sastaje se sa Belgijom. (Mirsad Pripoljac)