Pilav: Novina u novoj sezoni je uvođenje mix zone

Direktor sektora za sport N/FS BiH, Elmir Pilav, rekao je poslije obavljenog žrijeba za novu sezonu Premijer lige, da nije bilo znatnih promjena u propozicijama takmičenja.

On je dodao da je od ove sezone obaveza svih klubova postavljanje mix zone, te da je to jedina promjena u propozicijama.

“Što se tiče sistema takmičenja, on je nepromijenjen. Igra se isto kao i prošle sezone. Što se tiče propozicija oni su velikim dijelom ostale iste. Razmišljalo se o broju stranaca, međutim ostalo je i ove sezone četiri stranca. Takođe, ono što je novina, jeste da je novina klubova da imaju mix zonu. Do sada je to bilo na dobrovoljnoj bazi, a sada će to biti obaveza svih klubova, a ostale propozicije su nepromijenjene. Mi očekujemo kvalitetno prvenstvo, poduzećemo sve što je u moći Saveza da ono bude i kvalitetno i regularno, što je najvažnije i da sve protekne u najboljem redu. Imamo dva nova člana, dva renomirana kluba, Velež i Borac i smatram da će to dati dodatni kvalitet našem takmičenju”, rekao je Elmir Pilav.

Izvor: oslobođenje sport 1