Press u NK Čelik: Pripreme u Turskoj, očekuje se dolazak novih igrača

„Ovo je za mene novo iskustvo. Nova zemlja i ljudi, klub o kojem sam čuo mnogo lijepih stvari. Sve ću dati od sebe da uradimo što bolje možemo. Čelik je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu. Doveli smo mlade igrače i uz kostur iskusnijih nogometaša imaćemo kvalitetan tim. Nadam se još boljim rezultatima“, ovim riječima počeo je današnje obraćanje novinarima novi šef stručnog štaba NK Čelik, Hasan Ozer.

Turski trener će u Čeliku ostati naredne dvije godine, na koliko je potpisao ugovor. Njegovi saradnici u stručnom štabu biće Almir Seferović i Ibro Hodžić. Treći pomoćnik će biti trener iz Turske.

Zbog administrativnih problema  nije poznat tačan datum odlaska u grad Bolu u Turskoj. Narednih dana sa pripremama će nastaviti u Zenici na stadionu Bilino polje.

Kako je planirano zenički premijerligaš će u kampu u Turskoj ostati od 15 do 20 dana, gdje će odigrati najmanje tri kontrolne utakmice.

Kako je najavio trener Ozer na pripreme će povesti  najvjerovatnije 28  igrača, a među njima će biti i jedan od najboljih igrača iz prošle sezone Haris Dilaver, koji je produžio ugovor sa Čelikom.

„Mi ćemo igrati nogomet koji će privući dosta navijača. To mi je želja, ali je nogomet nepredvidiv i nikada ne znate s kakvim ćete se uvjetima susretati“, izjavio je Ozer.

Čelik je dogovorio dvogodišnji angažman novog napadača, Almira Aganspahića iz Krupe na Vrbasu, i Ševkije Resića, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Sarajeva. Na današnjoj press konferenciji trener Čelika izjavio je kako lista novih igrača u NK Čelik još nije zaključena.(Mirsad Pripoljac)