Počelo asfaltiranje puta u ulici Visočka u mjesnoj zajednici Drivuša

Radovi u sklopu projetka rekonstrukcije i investicionog održavanja putnih pravaca na području Grada Zenica, počeli su danas.

Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su iz budžeta Grada Zenica, a projektom je planirano asfaltiranje makadamskog dijela puta, u dužini od 550 metara.

Predsjednik Organizacionog odbora Besudin Imamović, ističe da se dugo čekalo na početak radova, te da je ovo za njega poseban dan.

„Dugo smo čekali ovaj dan, ja sam četiri godine tražio da se uradi ovaj put, međutim vladajuće strukture koje su bile prije, nisu imale sluha za nas, dok smo sa ovom Gradskom upravom i konkretno gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, riješili stvari praktično za mjesec dana“.

Besudin Imamović, predsjednik Organizacionog odbora

Mještani Visočke ulice su također sretni, a jedan od njih je i naš sagovornik, Zulfo Hekić.

„Ne mogu opisati svoje utiske o ovom danu, jer smo konačno dočekali asfaltiranje naše mahale. Ja se moram zahvaliti gospodinu Kasumoviću koji je odobrio sredstva, jer je zaista dug i mukotrpan period koji smo čekali“, dodaje Hekić.

Izvođač radova je preduzeće „Komgrad – Ze“ d. o. o. Zenica, a vrijednost projekta je oko 148.000 KM sa PDV-om. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršit će Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica. (Maid Dizdarević)