Tradicionalna manifestacija “Ljeto u biblioteci”

Gradska biblioteka u Zenici i ovoga će ljeta organizovati već tradicionalnu manifestaciju “Ljeto u biblioteci”.

U njenom trinaestom izdanju, uz neke stare i provjerene programe, donosi i niz osvježenja. I ovo “Ljeto u biblioteci”, koje počinje krajem juna, zadržat će kurseve koji su privlačili veliki interes, poput kurseva njemačkog i turskog jezika, s tim da će biti unaprijeđeni sa više časova i po dva predavača.

Ljeto u gradu proteklih se godina baziralo na volonterizmu. Od prošle godine, kaže Haris Abdagić, direktor Gradske biblioteke Zenica, nastojat će da za radionice i predavanja obezbijede eminentna imena iz različitih oblasti, i tu praksu nastaviti. Tako za mlade muzičare najavljuje atraktivnu radionicu koju će voditi popularni Adis Zvekić, frontmen Dubioze Kolektiv.

Književnica Mediha Selimović održat će predavanja o tome kako pisati svoj život i prebroditi teška životna iskušenja. Bračni par iz Cazina, Amra i Amir Mulalić, vodiće radionicu o pokretanju vlastitog biznisa, a biće i proširena, prošle godine vrlo posjećena radionica Branislava Maričića, experta za brzo čitanje.

Sve su ovo programi iz centralnog odjeljenja Gradske biblioteke, dok će u ostalih pet odjeljenja u svim dijelovim grada biti organizovane dosadašnje radionice, kursevi i igraonice. (Danko Travar)